Vijvers

Een vijver in een tuin is de wens van velen. Tegenwoordig zijn complete vijverbakken te koop is er keus uit diverse soorten materialen. Het werken met waterplanten en vissen vraagt om een hoop kennis. Onze hoveniers kunnen voor u aan het werk gaan om de vijver te maken.

Soorten Vijvers

Er zijn zoveel mogelijkheden waar uit u kunt kiezen bijvoorbeeld een moderne vijver met strakke lijnen en hoeken, een natuurlijke vijver met op de randen een stenenpartij, een zwemvijver, die natuurlijk onderhouden wordt of een koivijver, waar de koikarper in leeft en een goed filtersysteem bij hoort. Voor ieder wat wils, met de juiste verlichting in en om de vijver is het plaatje compleet en is de vijver een echte blikvanger in uw tuin. 

De balans is van groot belang om optimaal te kunnen genieten van de vissen en waterplanten in een vijver. Hoe diep moeten de plant staan, wat voor vissen zijn geschikt, welke pomp en dergelijke, allemaal vragen die voor het maken van een vijver van essentieel belang zijn. Voor advies kunt u altijd contact met ons opnemen dan kan een van onze hoveniers een plan met u maken en vertellen wat er allemaal mogelijk is.

Een vijver in een tuin geeft extra leven en boeit altijd.

Werkzaamheden vijver

De maanden maart en april zijn over het algemeen het meest geschikt voor de aanleg van een vijver. Na aanleg heeft de vijver namelijk nog de kans om een biologisch evenwicht op te bouwen. De werkzaamheden van de hovenier bij het maken van een vijver zijn: 

  • Het uitgraven van de vijverkuil en de afvoer
  • Bodembescherming aanbrengen
  • Aanbrengen vijverfolie
  • Randafwerking van de vijver
  • Vullen van de vijver
  • Het plaatsen van waterplanten in de vijver
  • Het aanleggen van borders, sierbestrating of terras rond de vijver

Klik hier voor een werk van een speciale vijver van kunsstof door Kooter Hoveniers geplaatst, waar wij heel trots op zijn!

Bel voor het maken van een afspraak Maarten Kooter 06 51564359 of stuur een email naar info@kooterhoveniers.nl