Blij met Betulia buiten

Blij met Betulia buiten

Een kamerplant als de Betulia naar buiten? Dat kan! Deze rijkbloeiende huisgenoot pikt namelijk net als jij graag een zonnig terrasje. Vanaf half mei is de buitentemperatuur ook ’s nachts zo behaaglijk dat de Betulia eigenlijk niet meer naar binnen wil…

Kleur
De Betulia is een kamerplant die is opgebouwd uit tientallen kleine bloemetjes. De kamerplant zorgt daarmee voor een sterk kleuraccent in en om het huis. Kies je voor knalrood of felroze dan is het een ideale plant voor een zomers feestje. Houd je meer van zomerromantiek kies dan voor zachte tinten. En of je nu van een moderne of landelijke stijl houdt… de Betulia zet balkon of terras sowieso in bloei! Zet bijvoorbeeld eens meerdere Betulia’s in identieke potten op het terras. Het resultaat is een overtuigende bloemenzee. Vier op een rij!

Eenvoudig
Betulia’s zijn makkelijke kamerplanten voor zowel binnen als buiten. Staan ze op het terras? Hou ze dan wel uit de wind en gun ze wat halfschaduw voor het kleurrijkste resultaat. Met één à twee keer per week een scheutje water en een beetje voeding blijven ze lekker lang doorbloeien. Wanneer je bovendien de uitgebloeide bloemen weghaalt zal de Betulia continu nieuwe bloemknoppen vormen.

Tip: Voor iedereen die zijn kamerplanten vergeet water te geven is er nu de handige plantmanager op de ‘Mijn Plant’-app voor iPhones en Androids. Je krijgt automatisch een seintje als het tijd is om water te geven. De app is gratis verkrijgbaar via iTunes en www.mooiwatplantendoen.nl.