De flamingoplant (Anthurium)

De flamingoplant (Anthurium)

Het is in meerdere opzichten een dankbare kamerplant. Een flamingoplant (Anthurium) kan maandenlang bloeien en is er tegenwoordig niet alleen met witte en rode ‘bloemen’, maar ook met roze, paarse en bijna zwarte hartvormige schutbladen. Deze maand doneren de Nederlandse Anthuriumkwekers een deel van de verkoop van de planten met een hartlabel aan de Hartstichting.

Kies voor rood en rust
Op 27 september is het Dress Red Day. Een dag om met rode kleding, accessoires, planten, bloemen of ander accent stil te staan bij het werk van de Hartstichting voor vrouwelijke hartpatiënten. Hart- en vaatziekten zijn wereldwijd doodsoorzaak nummer één bij vrouwen. De Hartstichting geeft daarom de komende jaren prioriteit aan onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen. Een van de oorzaken van hartproblemen is een ongezonde leefstijl. Hoewel kamerplanten als Anthurium geen medicijn zijn, leveren ze volgens wetenschappelijke onderzoeken wel een bijdrage aan de gezondheid. Al sinds de jaren tachtig blijkt bijvoorbeeld dat patiënten door de aanwezigheid van planten sneller herstellen. Dit effect wordt onder meer verklaard door de rustgevende werking die van planten uitgaat.

Een Anthurium blijft gezond door deze een à twee keer per week wat lauw water te geven, zodat de aarde vochtig blijft. Geef hem een lichte plek, maar zet de plant niet in het volle zonlicht.  

Kijk voor meer informatie op www.anthuriuminfo.com