Hebberig van bollen-op-pot

Hebberig van bollen-op-pot

Zodra in februari de eerste zonnestralen de tuin opwarmen, begint het feest op het terras. Vanaf dit moment zijn er allerlei bollen-op-pot te koop die het terras in een mum van tijd gezellig maken. Van de duizelingwekkende keus aan kleuren, geuren en vormen word je eng hebberig. Logisch want die feestelijke kleuren maken je blij! Doe ook mee, neem ritueel afscheid van de knusse winter en heet het voorjaar welkom met bollen-op-pot.

Flesjes en potjes
Iedereen heeft wel ergens oude flesjes en potjes staan. Weggooien is zonde maar toch, wat doe je er eigenlijk mee? Nou, gebruiken... Bij elkaar en gevuld met bollen-op-pot staan ze hartstikke gezellig. Met een plekje op een dienblad wordt dit een echte eyecatcher in de tuin. Wit en een kleurtje matchen goed met elkaar. Gebruik bijvoorbeeld blauwe scilla's of rode tulpjes en mix deze met witte scilla's en Muscari. 

Tip: Wist je dat Scilla heerlijk geurt?

Zakken en manden
Oude zakken en manden doen prima dienst als huisje voor bollen-op-pot. De nonchalante look van jute en riet werkt goed in combinatie met de verfrissende bloemen. Met een hengsel eraan zijn ze ook lekker makkelijk te verplaatsen. Verschillende soorten bollen-op-pot in dezelfde kleur geven een aantrekkelijk plaatje. Mix bijvoorbeeld witte hyacinten, tulpen en Muscari met elkaar. Of blauwe krokussen en irissen. Genieten maar!

Kratten en bakken
Oude kratjes en bakken lijken ongezellig maar het tegenovergestelde is waar. Ze zijn een uitkomst voor bollen-op-pot. De bollen-op-pot kunnen er namelijk in worden geplant of erop gezet worden. Dat betekent geen onnodig gedoe voor het zoeken naar nieuwe potten en tegelijkertijd een mooi excuus om toe te geven aan je hebberigheid... Leef je dus lekker uit en plant die oude kratten en bakken vol met bollen-op-pot.