Valentijnsdag

Valentijnsdag

Zaterdag 14 februari is dé dag om uw geliefde of een andere dierbare te verrassen met een prachtige bos bloemen. Rode rozen zijn natuurlijk het symbool van romantiek, maar er zijn nog veel meer betaalbare en originele opties voor een Valentijnsboeket.

Vandaag is rood
Rood is de kleur van de liefde en de roos is de meest romantische bloem die er is. Maar ze zijn juist rond Valentijnsdag nogal aan de prijs. Denk daarom ook aan andere mooie rode snijbloemen, zoals tulpen, gerbera’s, ranonkels, Crocosmia (montbretia), Anthurium (flamingoplant) en anjers. Ook een boeket in pasteltinten is superromantisch.

What’s in a name?
Denk ook eens aan planten met een mooie, toepasselijke naam. Of het nu gaat om de brandende liefde (Lychnis), mannentrouw (Plumbago), passiebloem (Passiflora) of Suzanne-met-de-mooie-ogen (Thunbergia). Van deze vaste planten heeft uw geliefde bovendien jarenlang plezier!

Ook lief:

  • Het gebroken hartje (Dicentra), met hartvormige bloempjes in wit of roze
  • Vergeet-me-nietjes
  • Een zakje zaden van de eenjarige Nigella, die wij ‘juffertje-in-het-groen’ noemen en de Engelsen ‘love-in-a-mist’
  • De Persicaria orientalis, door ons meestal Oosterse duizendknoop genoemd, maar ook wel ‘kusje over de schutting’. De Engelsen noemen deze tuinplant met sierlijke bloemaren ‘kiss me over the garden gate’